***       Водещите вечерни новини       на 11 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 11 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Петков и Борисов разкриха какво ще се случи с „Лукойл“. Мирчев: регулаторите са зависими от политици


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 11 декември   

 

Другата тематика, която е разисквана е „ Лукойл ". Има решение да има цялостна бистрота по тематиката, защото „ Лукойл " е стратегически обект. 

Петков изясни, че няма да може да бъде финализирана договорка по продажба, до момента в който целият български народ не се срещна с нея. „ Ще бъде взето безусловно транспарантно решение и ще избегнем спекулации, че подмолни играчи или офшорки ще стоят зад този актив ", сподели той.

***

Ивайло Мирчев уточни, че ръководещото болшинство би трябвало да създаде избран механизъм, по който да стават назначенията в регулаторите.

Надявам се това да стане напълно скоро, след Нова година. Тогава ще се заемем същински с регулаторите. Сега сме на вълна бюджет и Конституция. За нас е значимо не просто да сложим квоти на една или друга партия, а в действителност да има селекция и тези регулатори да работят като такива. Защото сега няма регулатори. Когато тези регулатори работят, работи бизнесът, работи страната. А сега те са подвластни от политици, сподели още Мирчев.

***

Продължаваме да настояваме, че договарянията би трябвало да продължат до последния вероятен миг. Срещите не престават. Утре или вдругиден ще се видя с канцлера на Австрия. Преговорите не са завършили. Това съобщи пред публицисти министър председателят акад. Николай Денков. 

Офертата на Австрия за " Въздушен Шенген " към България и Румъния той оцени като стъпка в вярната посока. " Досега Австрия имаше доста изрично мнение. Това, че има смяна в тази позиция, дава опция за разговор ", добави министър-председателят. 

***

Талантливият единайсетокласник сложи началото на „ Седмица на положителните вести “ в Министерството на здравеопазването. Пред министър Хинков Стоян описа за своята разработка – гривна, която улавя признаците на заболяване и изпраща сигнал до персоналния доктор.

„ Ние не сме медицински лица и не можем да сложим диагноза. Нашата цел е въз основата на логаритъма да осведомяваме, че е налице заболяване, с цел да може пациентът да се обърне към доктор “, изясни ученикът.

Той уточни, че има доста хрумвания за надграждане на своята разработка.

***

При профилирана полицейска интервенция в апартамент в жилищния комплекс 23-годишен сириец със статут на емигрант е арестуван за трафик на хора.

Младият мъж е задържан в миг на носене на храна на мигранти, настанени в жилището. При извършената от Столична дирекция на вътрешните работи интервенция на адреса са открити петима сирийски жители без документи.

***

Тринайсетгодишно момиче в турския окръг Кония бе сгодено принудително за мъж, по-възрастен с 15 години от нея, заяви организация Демирьорен хабер ажансъ, представена от Българска телеграфна агенция.

Годежът на момичето, ученичка в осми клас, бил изработен в къщата на фамилията на девойката в с. Бейшехир, окръг Кония, от ходжата на селото в наличието на родственици.

Гостите снимали на джиесемите си фотоси от годежа и ги популяризирали в обществените медии. Те съобщили детайлности за възрастта на момичето и на годеника.

***

Билбордовете са с надпис " Русия, Честита Нова Година " и би трябвало да водят към уеб страницата happynewrussia.info, само че когато QR кодът се сканира с телефон, той насочва към уеб страницата neputin.org.

Създаден е от съратници на Навални като част от " акцията против Путин 2024 ".

***

„ Ние можем да се оправим с вероятно съветско нахлуване против нас ", това сподели командващият на немските въоръжени сили (Бундесвера) военачалник Карстен Бройер.

„ Русия се въоръжава. Ние би трябвало да свикнем с мисълта, че тази страна може да ни нападне и да стартираме отбранителна война. Ние ще се отбраняваме и ще се оправим ", добави високопоставеният боен.  

***

Ян Лeĸyн, pъĸoвoдитeл нa oтдeлa зa изĸycтвeн интeлeĸт в Меtа, пpeдyпpeди Mapĸ Зyĸъpбъpг, чe СhаtGРТ мoжe дa пpичини пpoблeми нa ĸoмпaниятa и чe тpябвa дa дeйcтвa бъpзo, пpeди дa e cтaнaлo твъpдe ĸъcнo.

Toвa пpинyди opгaнизaциятa дa пycнe cвoя чaтбoт пo-paнo и пpoвoĸиpa пpoблeми cъc cигypнocттa. Cпopeд изcлeдoвaтeля, aĸo ĸoмпaниятa нe пoлoжи знaчитeлни ycилия зa paзpaбoтвaнe нa coбcтвeн чaтбoт и дpyги пpoдyĸти, бaзиpaни нa изĸycтвeн интeлeĸт, Іnѕtаgrаm и Fасеbооk щe cтaнaт нeĸoнĸypeнтocпocoбни и пocтeпeннo щe зaгyбят cвoятa ayдитopия.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР